Coś na deser.
Puszyste, pyszne, rozpływające się w ustach
- donaty.
Chociaż są pracochłonne, efekt jest imponujący.
Składniki:
- 1/2 kg sera
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 całe jajka
- 1 zapach według uznania
- 1/2 margaryny
- 1 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżka octu
- olej do smażenia
Margarynę
rozpuszczamy i ostudzimy.
Jaja, cukier, mąkę, zapach, sodę, ser
- wszystko wyrabiamy nożem i rozwałkowujemy
na grubość 1 cm.
Szklanka wycinamy kółka, a środki - kieliszkiem.
Tak przygotowane krążki i kulki
wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy.
Po usmażeniu możemy posypać cukrem pudrem
lub polukrować.
Jaja, cukier, mąkę, zapach, sodę, ser
- wszystko wyrabiamy nożem i rozwałkowujemy
na grubość 1 cm.
Szklanka wycinamy kółka, a środki - kieliszkiem.
Tak przygotowane krążki i kulki
wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy.
Po usmażeniu możemy posypać cukrem pudrem
lub polukrować.
przepięknie się prezentują, w smaku muszą być również przepyszne :) jeszcze nigdy nie miałam okazji robić takich smakołyków :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do ich przygotowania i skosztowania.
OdpowiedzUsuńJakiego sera należśy użyć? Bo chyba nie żółtego...?
OdpowiedzUsuńOczywiście to musi być biały ser.
Usuń