Torcik malinowo-kokosowy

Wakacje!
Trzeba to uczcić!
Zapraszam na torcik malinowo-kokosowy.

Składniki:
  • 20 dag biszkoptów 
  • maliny
  • 2 galaretki malinowe
  • 2 szklanki mleka
  • 8 łyżek kaszy manny
  • 20 dag masła
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • pół szklanki likieru kokosowego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • sok z połowy cytryny

 Zaczynamy od przygotowania kremu. 
Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe.
Cały czas mieszamy.
Gotujemy 3-4 minuty.
Studzimy.
Maso ucieramy z cukrem pudrem .
Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami, 
likier kokosowy i sok z cytryny. 
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu 
i studzimy. 
Na dnie tortownicy układamy biszkopty, 
na które nakładamy niewielką ilość kremu.
 Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką
(część galaretki możemy zostawić, aby zalać nią wierzch torciku).
Układamy następną warstwę biszkoptów 
i wykładamy wcześniej przygotowany krem.
Na wierzch wylewamy pozostałą galaretkę.
Schładzamy w lodówce.

Smacznego!


 



2 komentarze:

Printfriendly