Wakacje!
Trzeba to uczcić!
Zapraszam na torcik malinowo-kokosowy.
Składniki:
- 20 dag biszkoptów
- maliny
- 2 galaretki malinowe
- 2 szklanki mleka
- 8 łyżek kaszy manny
- 20 dag masła
- 10 dag wiórek kokosowych
- pół szklanki likieru kokosowego
- 2/3 szklanki cukru pudru
- sok z połowy cytryny
Zaczynamy od przygotowania kremu.
Na gotujące mleko wsypujemy kaszę manną i wiórki kokosowe.
Cały czas mieszamy.
Gotujemy 3-4 minuty.
Studzimy.
Maso ucieramy z cukrem pudrem .
Stopniowo dodajemy kaszę z wiórkami,
likier kokosowy i sok z cytryny.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
i studzimy.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty,
na które nakładamy niewielką ilość kremu.
Wysypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką
(część galaretki możemy zostawić, aby zalać nią wierzch torciku).
Układamy następną warstwę biszkoptów
i wykładamy wcześniej przygotowany krem.
Na wierzch wylewamy pozostałą galaretkę.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego!
Poproszę kawałek :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuń