Kinder Country

Wydawałoby się , że to ciasto dla dzieci. Jednak smakuje wszystkim.
 Ciasto przypomina smakiem batoniki Kinder Country.
 

Składniki:
(przepis na małą tortownicę)
  • 400 ml śmietany 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady 
  • 3,5 szklani Nestle Kangus (płatki z prażonej pszenicy)
  • 4 paczki herbatników
  • 3 łyżki roztopionego masła

Dwie paczki herbatników kruszymy
 i rozdrabniamy blenderem.
Dodajemy roztopione masło.
Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej 
i studzimy.
250 ml śmietany ubijamy 
i dodajemy do niej serek mascarpone.
Wlewamy rozpuszczona czekoladę 
i wsypujemy płatki z prażonej kukurydzy.
To wszystko wykładamy na masę z herbatników.
Pozostałe herbatniki drobno kruszymy 
i posypujemy białą masę.
Mleczną czekoladę również roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do ubitej śmietany (150 ml).
Masą czekoladową polewamy wierzch ciasta 
i posypujemy pozostałymi płatkami z prażonej kukurydzy.
Ciasto schładzamy w lodówce.

Smacznego!

Rada:
Najlepiej użyć czekolady wedlowskiej.







3 komentarze:

  1. Muszę przygotować, bo kocham tego batona!

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam okazję jeść je ostatnio u siostry. Całkiem smaczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobra jest do tego czekolada z Lidla �� polecam

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly