Czekoladki

Własnoręcznie przygotowane czekoladki  mogą sprawić ogromną przyjemność naszym bliskim. 


Pralinki, trufelki, czekoladki...

Składniki:
  • 200 g kuwertury czekoladowej białej
  • 200 g kuwertury czekoladowej mlecznej
Do miseczek wkładamy kuwertury połamane na kawałki - każdą kuwerturę do oddzielnej miseczki.
Ustawiamy miseczki na rondelkach wypełnionych 
do połowy wodą. 
Podgrzewamy wodę na małym ogniu 
i nie dopuszczamy do jej zagotowania. 
Mieszamy cały czas, 
aż czekolada całkowicie się rozpuści. 
Dno silikonowych foremek wypełniamy roztopioną białą czekolada, a następnie pozostałą częścią czekolady mlecznej. 
Wypełnione foremki wkładamy do lodówki. 
Po ostygnięciu czekolada stwardnieje 
i sama odejdzie od ścianek foremki. 

Smacznego!




0 komentarze:

Prześlij komentarz

Printfriendly