Własnoręcznie przygotowane czekoladki mogą sprawić ogromną przyjemność naszym bliskim.
Składniki:
- 200 g kuwertury czekoladowej białej
- 200 g kuwertury czekoladowej mlecznej
Do
miseczek wkładamy kuwertury połamane na kawałki - każdą kuwerturę do oddzielnej miseczki.
Ustawiamy miseczki na rondelkach wypełnionych
do połowy wodą.
Podgrzewamy wodę na małym ogniu
i nie dopuszczamy do jej zagotowania.
Mieszamy cały czas,
aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dno silikonowych foremek wypełniamy roztopioną białą czekolada, a następnie pozostałą częścią czekolady mlecznej.
Wypełnione foremki wkładamy do lodówki.
Po ostygnięciu czekolada stwardnieje
i sama odejdzie od ścianek foremki.
Ustawiamy miseczki na rondelkach wypełnionych
do połowy wodą.
Podgrzewamy wodę na małym ogniu
i nie dopuszczamy do jej zagotowania.
Mieszamy cały czas,
aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dno silikonowych foremek wypełniamy roztopioną białą czekolada, a następnie pozostałą częścią czekolady mlecznej.
Wypełnione foremki wkładamy do lodówki.
Po ostygnięciu czekolada stwardnieje
i sama odejdzie od ścianek foremki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz