Kruche ciasteczka "Kotki"


Kruche ciasteczka dla wielbicieli kotów.




Składniki:
  • 250 g masła 
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g mąki tortowej
  • 40 g budyniu waniliowego
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Masło o temperaturze pokojowej ucieramy 
z cukrem pudrem na puszystą masę. 
Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek). 
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). 
Zimne ciasto rozwałkowujemy, 
foremkami wycinamy ciastka.
Ciastka układamy na blasze 
wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu można je ozdobić.



Smacznego!



3 komentarze:

  1. piękne! czy do ciasta nie dodajemy jajek?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly