Kruche ciasteczka dla wielbicieli kotów.
Składniki:
- 250 g masła
- 100 g cukru pudru
- 250 g mąki tortowej
- 40 g budyniu waniliowego
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Masło
o temperaturze pokojowej ucieramy
z cukrem pudrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek).
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).
Zimne ciasto rozwałkowujemy,
foremkami wycinamy ciastka.
Ciastka układamy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu można je ozdobić.
z cukrem pudrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek).
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).
Zimne ciasto rozwałkowujemy,
foremkami wycinamy ciastka.
Ciastka układamy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu można je ozdobić.
Smacznego!
piękne! czy do ciasta nie dodajemy jajek?
OdpowiedzUsuńNie dodajemy, a naprawdę są kruche.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń