Czekoladowe doniczki

Czekoladowe doniczki to deser, 
który podbije serca 
największych łasuchów.

Składniki (10 doniczek):
  • 5 czekolad mlecznych lub gorzkich
  • śmietana tortowa 36%
  • cukier puder
  • ciastka Oreo
  • listki mięty
  • owoce: maliny, borówki...
Czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli.
Równomiernie rozlewamy je po bokach kubeczków (ok. 3 łyżek).
Schładzamy w lodówce  ok. 2-3 godzin.
Następnie rozcinamy kilka razy górną część kubeczków 
i wyjmujemy czekoladowe doniczki.
Uważamy, aby czekolada nie pokruszyła się.
Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru.
Nakładamy ją do doniczek.
Na wierzchu sypiemy pokruszone ciastka Oreo.
Ozdabiamy owocami i listkami mięty.
Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!




 
 

1 komentarze:

Printfriendly