Smak dzieciństwa - blok,
a w nim dużo wafli,
herbatników, bakalii.
Składniki:
Blok jasny:
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki mleka
- 250 g mleka w proszku
- herbatniki, wafle, bakalie
Do mleka i cukru
dodajemy margarynę i rozpuszczamy.
Następnie dodajemy mleko w proszku,
herbatniki, wafle i bakalie.
dodajemy margarynę i rozpuszczamy.
Następnie dodajemy mleko w proszku,
herbatniki, wafle i bakalie.
Blok czekoladowy:
- 1,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 1 kostka margaryny
- 2 łyżki kakao
- mleko w proszku
- herbatniki
Do mleka z cukrem dodajemy margarynę i gotujemy.
Następnie w mleku rozpuszczamy margarynę
i mleko w proszku.
Mleka w proszku dodajemy tyle,
żeby masa była dość gęsta.
Prostokątną blaszkę wykładamy folią.
Na nią wykładamy najpierw jasną masę,
a później kakaową.
Blok schładzamy w lodówce.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz