Coś na deser?
Nie wiesz co zrobić?
Gofry.
Nie tylko dzieci będą zadowolone,
ale także dorośli.
Jeśli podamy je z cukrem pudrem,
bitą śmietaną czy owocami
- nikt im się nie oprze.
ale także dorośli.
Jeśli podamy je z cukrem pudrem,
bitą śmietaną czy owocami
- nikt im się nie oprze.
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 i 3/4 szklanki wody
- 0,5 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder
Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka łączymy z cukrem, wodą i olejem.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia
i szczyptą soli.
i szczyptą soli.
Masę jajeczną łączymy z mąką.
Białka ubijamy na sztywną pianę
i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając.
i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając.
Gofrownicę natłuszczamy olejem i rozgrzewamy.
Nakładamy ok. 3-4 łyżek ciasta i pieczemy.
Podajemy z cukrem pudrem,
bita śmietana i owocami.
bita śmietana i owocami.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz