Ambrozja

Ulubiony deser dla mniejszych 
i większych łasuchów.
Daje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców.


Składniki:
  • 2 litry mleka
  • 1,2 l śmietany 30 %
  • 6 jajek
  • 5 op. cukru wanilinowego
  • 1 masło
  • 1 szklanka cukru pudru
  • owoce (brzoskwinie, truskawki)
  • galaretka
  • biszkopty
Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe.
Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu.
Następnie twaróg studzimy i odciskamy.
Odciśnięty twaróg łączymy z masłem 
i cukrem pudrem.
Do masy dodajemy owoce.
Tortownicę wykładamy biszkoptami.
Na biszkopty wykładamy masę i zalewamy galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Schładzamy w lodówce.

Smacznego!






0 komentarze:

Prześlij komentarz

Printfriendly