Często robię te delikatne i chrupiące
ciasteczka budyniowe.
ciasteczka budyniowe.
Tym razem pojawił się na nich
wielkanocny zajączek.
wielkanocny zajączek.
Składniki:
- 250 g masła
- 100 g cukru pudru
- 250 g mąki tortowej
- 80 g budyniu waniliowego
Masło
o temperaturze pokojowej ucieramy
z cukrem pudrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek).
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).
Zimne ciasto rozwałkowujemy,
foremką wycinamy kółeczka
i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem.
Ciastka układamy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
z cukrem pudrem na puszystą masę.
Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek).
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).
Zimne ciasto rozwałkowujemy,
foremką wycinamy kółeczka
i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem.
Ciastka układamy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
0 komentarze:
Prześlij komentarz