Ciasteczka z zajączkiem

Często robię te delikatne i chrupiące 
ciasteczka budyniowe. 
Tym razem pojawił się na nich 
wielkanocny zajączek.



Składniki:
  • 250 g masła 
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g mąki tortowej
  • 80 g budyniu waniliowego

Masło o temperaturze pokojowej ucieramy 
z cukrem pudrem na puszystą masę. 
Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek). 
Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się.
Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę). 
Zimne ciasto rozwałkowujemy, 
foremką wycinamy kółeczka 
i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem.
Ciastka układamy na blasze 
wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.


Smacznego!






0 komentarze:

Prześlij komentarz

Printfriendly