Babeczki w sam raz
na wielkanocny stół.
na wielkanocny stół.
Delikatne, rozpływające się w ustach
- idealne do święconki.
Składniki (12 sztuk):
- 120 g masła
- 2 jajka
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 200 g cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 ml mleka
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem.
Foremki smarujemy masłem.
Ciasto przelewamy do foremek,
zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca.
zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut.
Gotowe babeczki polewamy lukrem
(można wykorzystać specjalny cukier puder do sporządzenia lukru).
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz