Babeczki wielkanocne

Babeczki w sam raz 
na wielkanocny stół. 
Delikatne, rozpływające się w ustach 
- idealne do święconki.


 Składniki (12 sztuk):
  • 120 g masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 200 g cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml mleka
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem.
Foremki smarujemy masłem.
Ciasto przelewamy do foremek, 
zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut.
Gotowe babeczki polewamy lukrem
 (można wykorzystać specjalny cukier puder do sporządzenia lukru). 

Smacznego!





0 komentarze:

Prześlij komentarz

Printfriendly