Pianka na biszkoptach

Taki delikatny deser na pewno będzie wszystkim smakował. Wystarczy ubić śmietanę, połączyć z tężejącą galaretką i przełożyć biszkoptami.
Prawda, że łatwe?

Składniki:
  • 2 opakowania podłużnych biszkoptów
  • 3 galaretki: truskawkowa, agrestowa, cytrynowa
  • 0,57 l śmietany
Każdą galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i schładzamy.
Śmietanę ubijamy na sztywno 
i dzielimy na trzy równe porcje.
Tężejące galaretki (kolorami) dodajemy do śmietany
 i delikatnie łączymy.
W blaszce ( 20x20cm) układamy pierwszą warstwę biszkoptów, nakładamy truskawkową piankę, drugą warstwę biszkoptów, piankę agrestową, trzecią warstwę biszkoptów i piankę cytrynową.
Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce.

Smacznego!







1 komentarze:

  1. Genialny pomysł na szybkie ciasto. Chętnie spróbuję, bo wygląda super.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly