Kruche babeczki z malinami i kremem malinowym szybko znikają ze stołu.
Są pyszne.
To idealny deser do popołudniowej kawy.
Składniki:
- 3 i pół szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki śmietany
- 1 kostka margaryny Kasia
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- krem malinowy do tortów Oetkera
- 0,5 litra śmietany 30 %
- maliny
Przesianą mąkę łączymy z margaryną.
Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajko, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia.
Dokładnie wyrabiamy ciasto.
Schładzamy w lodówce.
Foremki do babeczek smarujemy masłem.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra.
Foremką wycinamy kółka i wylepiamy nim środek.
Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę ubijamy.
Dodajemy proszek - krem malinowy do tortów Oetkera.
Ostudzone babeczki dekorujemy kremem i malinami.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz