Babeczki z malinami

Kruche babeczki z malinami i kremem malinowym szybko znikają ze stołu. 
Są pyszne.
To idealny deser do popołudniowej kawy.

Składniki:

  • 3 i pół szklanki mąki
  •  1 szklanka cukru
  • 3 łyżki śmietany 
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem malinowy do tortów Oetkera
  • 0,5 litra śmietany 30 % 
  • maliny

Przesianą mąkę łączymy z margaryną. 
Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajko, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia.
Dokładnie wyrabiamy ciasto.
Schładzamy w lodówce.
Foremki do babeczek smarujemy masłem.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość  pół centymetra.
Foremką wycinamy kółka i wylepiamy nim środek.
Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Śmietanę ubijamy.
Dodajemy proszek - krem malinowy do tortów Oetkera.

Ostudzone babeczki dekorujemy kremem i malinami.

Smacznego!




 

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Printfriendly