Dzisiaj przygotowałam niezwykle
proste i smaczne pierniczki.
Są miękkie i lekko kruche.
Składniki:
Przepis na ok. 100 pierniczków.
- 80 dag mąki pszennej
- 4 duże jajka
- 25 dag cukru pudru
- 20 dag roztopionej margaryny "Kasia"
- 20 dag miodu
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki sody
Wszystkie
składniki wsypujemy do miski
i miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na grubość 5 mm i foremkami wycinamy pierniczki. Ciasteczka układamy na blaszkę i pieczemy ok. 6-7 minut w temperaturze 180 stopni.
i miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na grubość 5 mm i foremkami wycinamy pierniczki. Ciasteczka układamy na blaszkę i pieczemy ok. 6-7 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz